Çikolata temel
olarak şeker, kakao ve kakao yağından oluşan kompleks bir gıda ürünüdür. Rengi
ve tadının yanında, bir çikolatanın olmazsa olmaz en önemli özelliği ağızda hemen
eriyebilen kremsi dokusudur. Üretimi zorlaştıran ve çikolatayı kompleks bir
ürün yapan da bu özelliktir.
Kakao yağının
farklı şekillerdeki kristal yapısından dolayı, kimi durumlarda ağızda hemen
erimeyen ya da kumsu olarak nitelendirilen çikolatalarla muhtemelen
karşılaşmışsınızdır. Çikolata endüstrisindeki en önemli problemlerden biri olan
bu durum, temperleme adı verilen üretim basamağı ile ortadan kaldırılmaya çalışılıyor.
Temel hedef, çikolata yağının en stabil ve vücut ısısına en yakın erime
noktasına sahip kristal formunda oluşturulması. Bu sayede uygun koşullarda
saklanan çikolatada depolama sırasında herhangi bir kalite problemi görülmüyor.

Serin ve kuru
yerde saklayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder